1 Temmuz 2009 Çarşamba

İSLİM KEBABI (KÜRDAN KEBABI)

MALZEMELER
  • 6 AD UZUN PATLICAN
  • PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

KÖFTESİ İÇİN

  • 300 GR KIYMA
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • BİR DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
  • 1 YUMURTA SARISI
  • TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER, KİMYON, KEKİK

SOSU İÇİN

  • 1 ORTA BOY DOMATES RENDESİ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • SU

ÜZERİNE

  • 2 AD ORTA BOY DOMATES
  • 1 AD ÇARLİSTON BİBER
  • KAŞAR DİLİMLERİ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE PATLICANLAR ALACALI SOYULUP UZUNLAMASINA 4 E BÖLÜNÜR. YAKLAŞIK 1 CM KALINLIĞINDA PATLICANLAR ELDE ETMİŞ OLURUZ. TUZLU SUYA KOYUP BEKLEMEYE ALINIR. DİĞER TARAFTA KÖFTE MALZEMELERİYLE KÖFTE YOĞRULUR. YUMURTADAN KÜÇÜK CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOP KÖFTELER YAPILIR. (İSTERSENİZ TEPSİYE KOYUP FIRINDA PİŞİRİN. İSTERSENİZ TAVADA KIZARTIN.) ÖTE YANDA SUDAKİ PATLICANLARIN SUYU SIKILIP SIVI YAĞDA KIZARTILIR. İKİ DİLİM PATLICAN ALINIR. KARE ŞEKLİNDE KONUR. ORTASINA KÖFTE KOYUP SARILIR. ÜZERİNE BİR DİLİM DOMATES, ÜZERİNE BİR DİLİM KAŞAR ONUN ÜZERİNEDE BİBER KONUP KÜRDAN SAPLANIR. TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR. BÜTÜN MALZEME BİTİNCE SOS PİŞİRİLİP TEPSİYE DÖKÜLÜR. FIRINA VERİLİR. 15 DK KADAR PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARLA YAPILIŞININ DAHA İYİ ANLAŞILACAĞINI UMUYORUM.





2 yorum:

beyhan dedi ki...

çok severek yediğim bir yemek.nadirde olsa yapıyorum.hem tat hem sunum açısından güzel görünüyor her zaman.ellerine sağlık nurcan.

nuralp dedi ki...

BEYHAN, TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin