8 Temmuz 2009 Çarşamba

KAVURMA MAKARNA


MAKARNAYI HEMEN HERKES PİŞİRİR. AMA BU ŞEKİLDE PİŞİRMEYEN KİŞİLERDE VARDIR DİYE DÜŞÜNEREK BU TARİFİ YAYINLIYORUM. GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLUYOR. MAKARNAYI BU ŞEKİLDE PİŞİRİP İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE YİYEBİLİRSİNİZ. İSTER PEYNİRLİ, İSTER YOĞURTLU, İSTER KIYMALI SOSLU... HATTA KETÇAP MAYONEZLİ... KARAR SİZİN... LEZZETİ DENEYİN GÖRÜN...
MALZEMELER
  • YARIM PK KELEBEK MAKARNA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ
  • SICAK SU
  • İSTEĞE BAĞLI ÇEYREK TAVUK BULYON

YAPILIŞI

YAĞLAR PİLAV TENCERESİNE ALINIR. ERİYİNCE MAKARNA KONUP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. (AŞAĞIDAKİ RESİMDE KAVRULMA AŞAMASI VAR) ARDINDAN TUZU, BULYONU VE MAKARNANIN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SUYU KONUR. KAPAĞI KAPATILIP KISIK ATEŞTE PİLAV GİBİ SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR. KAPAĞIN ALTINA KAĞIT HAVLU KAPATILIP 10 DK DİNLENDİRİLİP HEMEN SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....

2 yorum:

beyhan dedi ki...

sana katılıyorum arkadaşım kavrulupta pişirilen makarna daha lezzetli oluyor.bende çok severim.yine ellerine sağlık:))

nuralp dedi ki...

BEYHAN VALLA BEN MAKARNAYI GENELDE BÖYLE PİŞİRİYORUM... HEM LEZZETLİ HEMDE BESLEYİCİ... TEŞEKKÜR EDERİM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin