ENGİNARLAR MEVSİMİNİN SON DEMLERİNİ YAŞARKEN, SİZDE DENEYEBİLİN DİYE ARŞİVİMDEKİ BU TARİFİ YAYINLAMAK İSTEDİM... BEN ÇOK SEVEREK YİYORUM. UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ...
MALZEMELER
MALZEMELER
- 4 ADET KABUKLU ENGİNAR
- 1 SU BARD PİRİNÇ
- 100 GR KIYMA
- 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 6 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- MAYDONOZ (ARZU ETTİĞİNİZ KADAR)
- NANE, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER, TUZ
ÜZERİNE
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- SICAK SU
YAPILIŞI
ENGİNARLARIN KABUKLARININ ÜST KISIMLARI BİR İKİ SANTİM KESİLİR. ORTALARI OYULUR. TÜYLÜ KISIMLARI AYIKLANIR. LİMONLU SUDA BEKLEMEYE ALINIR. ÖTE YANDA DİĞER MALZEMELERLE HARÇ YAPILIR. ENGİNARLARIN ORTALARI YAPRAK ARALARI DOLDURULUR. TENCEREYE YERLEŞTİRİLİR. SALÇA VE SICAK SU KARIŞTIRILIR. ENGİNARLARIN BİTİŞ HİZASINA KADAR SALÇALI SU KONUP KISIK ATEŞTE 1 SAAT PİŞMEYE BIRAKILIR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
2 yorum:
çok güzel görünüyor enginar severim ama böylesini hiç yemedim.ellerine sağlık becerikli hatun:)
BEYHAN ÇOK SAĞOL... 3 GÜN YOKTUM. GELDİM... GÜZEL YORUMLARINIZLA KARŞILAŞTIM. ÇOK MUTLU OLDUM. TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM. TAVSİYE EDERİM DOLMAYI... ÖPT
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...