10 Temmuz 2009 Cuma

PATATESLİ KÜRDAN KEBABI

MALZEMELER
  • 6 AD ORTA BOY PATATES
  • 300 GR KIYMA
  • 1 DİLİM BAYAT EKMEK
  • 1 AD SOĞAN (RENDELENMİŞ)
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK
  • 2 AD DOMATES
  • 1 AD ÇARLİSTON BİBER
  • ARZUYA GÖRE KAŞAR DİLİMLERİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI VEYA DOMATES RENDESİDE KULLANABİLİRSİNİZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN YADA SIVI YAĞDA KULLANABİLİRSİNİZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KIYMA, SOĞAN, BAYAT EKMEK, TUZ VE BAHARATLARLA KÖFTEMİZİ YOĞURALIM. CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOPLAR YAPIP BASTIRIP YUVARLAK KÖFTELER YAPALIM. PATATESLERİ AYNI BOYDA KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERELİM. SOYALIM. YUVARLAK DİLİMLEYELİM. FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİP PATATESLERİ TUZLAYIP DİZELEYELİM.KIZARANA KADAR FIRINDA TUTALIM. KÖFTELERİDE AYNI ŞEKİLDE FIRINA KOYUP PİŞİRELİM. DAHA SONRA ALTA BİR PATATES ORTAYA BİR KÖFTE ÜSTE GENE BİR PATATES, ONUN ÜZERİNE DOMATES DİLİMİ, KAŞAR DİLİMİ VE BİBER KOYUP KÜRDAN BATIRALIM. TEPSİYE DİZELEYELİM. SALÇAYI MARGARİNLE KAVURUP SICAK SU İLE SOS YAPIP ÜZERLERİNE DÖKELİM. FIRINA SÜRELİM. SICAK SERVİS EDELİM. AFİYET OLSUN...

2 yorum:

beyhan dedi ki...

nurcan çok güzel bi tarif bu ellerine sağlık en yakın zamanda deniyeceğim arkadaşım.

nuralp dedi ki...

BEYHANCIM ÇOK SAĞOL CANIM....

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin