6 Temmuz 2009 Pazartesi

TİRAMİSU

MALZEMELER

KEK İÇİN
  • 3 YUMURTA
  • 3 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • 4 FİNCAN UN
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • KAKAO

KREMASI İÇİN

  • 4 SU BARD SÜT
  • 3 FİNCAN UN
  • 3 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 PK VANİLYA
  • 200 gr LABNE PEYNİRİ

ISLATMAK İÇİN

  • 1 SU BARD SÜT
  • 1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE

ÜZERİNE

  • KAKAO
  • DAMLA ÇİKOLATA

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KEKİ HAZIRLIYORUZ. YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIP ARDINDAN SIVI MALZEMELERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA KURU MALZEMELERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIP KELEPÇELİ KEK KALIBINA DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. BU ARADA KREMASINI HAZIRLIYORUZ. LABNE PEYNİR VE VANİLYA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ ÇIRPIP MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. 15 DK KADAR SOĞUTUP LABNE VE VANİLYA KOYUP ÇIRPIYORUZ. PİŞEN VE SOĞUYAN KEKİMİZİ İKİYE BÖLÜYORUZ. ALT KATINI SÜT VE NESCAFELİ KARIŞIMIN YARISIYLA ISLATIYORUZ. ÜZERİNE KREMADAN BOLCA DÖKÜYORUZ. İKİNCİ KAT KEKİMİZİ KOYUP KALAN SÜTLÜ KARIŞIMLA ISLATIYORUZ. KALAN KREMAMIZI DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE BOLCA KAKAO ELİYORUZ. DAMLA ÇİKOLATA SERPİP DOLABA KOYUYORUZ. EN AZ 2 SAAT DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN....

NOT: DAHA PRATİK OLSUN İSTERSENİZ KEKİ YAPMAK YERİNE HAZIR PASTABAN KULLANABİLİRSİNİZ...


2 yorum:

Gönül dedi ki...

hayatım güzel yorumun için teşekkürler...pastanda harika görünüyor ellerine sağlık..öpüyorum sevgilerimle

nuralp dedi ki...

GÖNÜL, SENİNLE TESADÜFLER SONUCUDA OLSA TANIŞMAK ÇOK GÜZEL. BEN TEŞEKKÜR EDERİM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin