7 Şubat 2010 Pazar

BADEM UNLU KURABİYE

ASLINDA BU KURABİYELERİ AŞAĞIDAKİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ÇİÇEK ŞEKLİNDE YAPMIŞTIM. AMA GÖZ ARDI ETTİĞİM, SİNANGİL BADEM AROMALI UNUMDAKİ KABARTMA TOZU FAKTÖRÜ İSTEDİĞİM GÖRÜNTÜDE KALMASINA ENGEL OLDU... YİNEDE ÇOK BEĞENİLEREK YENDİ... AMA SİZ AYNI ŞEKİLDE YAPMAK İSTERSENİZ KABARTMA TOZUNU AZALTIN DERİM...
MALZEMELER
  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 YUMURTA
  • YARIM PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN (BEN SİNANGİL BADEM UNU KULLANDIM UNUN İÇİNDE KABARTMA TOZU OLDUĞU İÇİN KABARTMA TOZU KOYMADIM)
  • YETERİNCE KAKAO

YAPILIŞI

MARGARİN, YUMURTA VE PUDRA ŞEKERİ YOĞRULUR. YAVAŞ YAVAŞ UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLEREK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR ELDE EDİLİR. HAMURUN YARISINA KAKAO İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ ŞEKİL VERİLİP FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 175 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...




8 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ellerıne sağlık.
Sevgilerle...

nuralp dedi ki...

TEŞEKKÜRLER SEVİL'CİM...

Sevil Şahin dedi ki...

nurcum ellerine saglık afiyet bal olsun
sevgiler
iyi haftalar

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Tadının çok nefis olduğuna eminim.İzmirden sevgiler.Mine

nuralp dedi ki...

sevil canım sağol...

nuralp dedi ki...

MİNE, HOŞGELDİNİZ... İZMİR'E BENDENDE SEVGİLER. HENÜZ GÖRMEK NASİP OLMADI AMA İZMİRİN GÜZELLİĞİ DİLLERDE... ZİYARETİNİZ VE GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SEVGİLER...

Pembe Tatlar dedi ki...

Fikir süper ellerine sağlık canım...

nuralp dedi ki...

ASLI'CIM BENDE SÜPER OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK BAŞLADIM AMA KABARTMA TOZU BENİ HÜSRANA UĞRATTI. YİNEDE FİKRİMİ PAYLAŞMAK İÇİN YAYINLAMAK İSTEDİM. EMİNİM SEN ÇOK DAHA İYİSİNİ YAPARSIN... ÖPÜYORUM CANIM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin