- 5 YUMURTA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 2 PK KABARTMA TOZU
- 1 PK VANİLYA
- 1 PK BUĞDAY NİŞASTASI (200 GR'LIK MARKETLERDE SATILIYOR)
KREMASI İÇİN
- 1 KG SÜT
- 3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
- 3 KAHVE FİNCANI UN
- 1 PK VANİLYA
- 1 PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
YAPILIŞI
KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ 15 DK ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN DİĞER MALZEMELERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIP YAKLAŞIK 35 CM ÇAPINDA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜP 175 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA ÇIRPILMIŞ KREM ŞANTİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.
KEKİMİZ SOĞUYUNCA BIÇAKLA İKİYE BÖLÜP İKİ KAT KEK HAZIRLIYORUZ. KEKİMİZİN ALT KATINI 1/4 BARDAK ŞEKERLİ SÜTLE ISLATIYORUZ. KREMAMIZDAN BOLCA KOYUP İKİNCİ KAT KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. ONUDA 1/4 SÜTLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNİ KALAN KREMAMIZLA KAPLAYIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLÜYORUZ. 3-4 SAAT DOLAPTA BEKLETTİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
11 yorum:
ellerinize sağlık.bunu geçen yaz bende sık sık yapıyordum.çok güzel oluyor.sevgiler.
ellerine sağlık canımm nefis görünüyor:)) üstündeki şekerleride zaten çok seviyorumm:))
Nurcan cım harika görünüyor eminim tadıda öyledir eline sağlık
FİLİZ, TEŞEKKÜRLER. BENDE ÇOK BEĞENDİM. SIK SIK YAPMAK İÇİN KALABALIK DURUMLAR YARATMAK GEREKECEK SANIRIM:) BU PASTANIN HEPSİNİ YERSEK HALİMİZ HARAP:)
ben birşey demiyorum artık sadece görüntüye bakıyorum o kaa:) süpersin
DENİZ'CİM SENDE O ŞEKERLER GİBİSİN YA O YÜZDEN SEVİYORSUNDUR:) TEŞEKKÜRLER CANIM BENİM...
İNCİ, TADIDA ÇOK GÜZEL GERÇEKTEN... BEĞENMENE SEVİNDİM. SEVGİLER...
sevgili nuralp pastan harika görünüyor eline emeğine sağlık yalnız ben birşey merak ettim kekde un hiçmi yok? sadece nişastamı var?
sevgileeeeer:D
Beyhan senin yorum sonradan geldi ama arada görünüyor, neden oldu böyle bende anlamadım. Herneyse... tişikür ederim:)
PAPATYA68, EVET CANIM HİÇ UN YOK. SADECE BUĞDAY NİŞASTASI. MISIR YADA BAŞKA NİŞASTA DA DEĞİL. ÖZELLİKLE BUĞDAY NİŞASTASI. BU KEKİN ÖZELLİĞİ O. BİRDE YUMURTA VE ŞEKERİNİN 15 DK ÇIRPILMASI PÜF NOKTASI. AYNI SONUCA ULAŞMAK İSTERSEN BUNLARI UYGULAMANI TAVSİYE EDERİM... SEVGİLER...
Nişastalı pandispanya hiç denemedim eline sağlık harika gerçekten de:)
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...