6 Şubat 2010 Cumartesi

GÜVEÇTE SUCUKLU KURU FASÜLYE



ASLINDA KURU FASÜLYEYİ ÇOK SEVMEM. HATTA YAKIN ZAMANA KADAR AĞZIMA BİLE KOYMAZDIM:) TA Kİ ANNEMLERİN ALDIĞI ANIZ FASÜLYESİNDEN PİŞEN YEMEĞİ YİYENE KADAR. ANIZ FASÜLYESİ, TARLAYA EKİLEN BUĞDAY BİÇİLDİKTEN SONRA ONUN YERİNE EKİLEN KURU FASÜLYEYE DENİYOR. PİŞERKENDE YERKENDE KURU FASÜLYE KOKUSU ALMIYORSUNUZ. DOLAYISIYLA ÇOK LEZZETLİ OLUYOR... BU FASÜLYEYİ YETİŞTİREN KÖYLÜLERDEN ALIYORUZ. SANIRIM ORGANİK OLUYOR:)

AY NE ÇOK KONUŞTUM GENE DİMİ? BENİ BIRAKSALAR BİR KONU HAKKINDA SAATLERCE ANLATABİLİRİM ZATEN. AMA ARTIK SUSUYORUM:) BUYRUN TARİFE...




MALZEMELER


  • 250 GR KURU FASÜLYE
  • 1 ORTA BOY KURU SOĞAN
  • YETERİNCE SIVI YAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 ÇAY KAŞIĞI UN
  • TUZ, KIRMIZI BİBER
  • YETERİNCE ET SUYU
  • YETERİNCE SICAK SU
  • YARIM HALKA SUCUK

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE GÜVEÇ TENCEREMİZE AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ KURU FASÜLYELERİMİZİ ALIYORUZ. SICAK SU İLAVE EDİP KURU FASÜLYELERİ HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.


TENCEREMİZDE, KURU SOĞANI MİNİK DOĞRAYIP SIVI YAĞ İLE BİRLİKTE KAVURUYORUZ. UNU, SALÇALARI, TUZUNU VE KIRMIZIBİBERİNİ İLAVE EDİYORUZ. ARDINDAN HAŞLANMIŞ FASÜLYELERİMİZİ KOYUYORUZ. FASÜLYELERİN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR, YARI ET SUYU YARI SICAK SU İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ.


PİŞEN KURU FASÜLYELERİMİZİ TEK KİŞİLİK GÜVEÇLERE ALIP ÜZERLERİNE SUCUK DİLİMLEYİP KIZGIN FIRINDA SUCUKLAR PİŞENE KADAR TUTUYORUZ. YANINDA OLMASSA OLMAZ TURŞUYLA BİRLİKTE, SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN... (FIRINDAN YENİ ÇIKTI AMAN DİKKAT!:))




NOT: GÜVEÇ TENCERENİZ YOKSA NORMAL TENCEREDE PİŞİRİP, SUCUKLARI TAVADA KIZARTIP TENCEREYE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. AMA GÜVEÇTE PİŞEN KADAR LEZZETLİ OLMA GARANTİSİ VEREMEM:)


BEN FASÜLYEYİ AKŞAMDAN ISLATMIYORUM. AMA O ŞEKİLDE YAPANDA VAR. SİZİN TERCİHİNİZE VE FASÜLYENİZİN İYİ CİNS OLMASINA BAĞLI...


ET SUYUNA GELİNCE, TANDIR VB ETLİ YEMEK YAPTIĞIMDA KALAN SULARINI DONDURUCUDA SAKLARIM. DAHA SONRA BUNUN GİBİ YEMEKLERDE KULLANIRIM. SİZEDE O ŞEKİLDE YAPMANIZI KOLAYLIK OLACAĞINDAN TAVSİYE EDİYORUM...


12 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Ben çok severim kuru fasulyeyi.Geçen de yaptım bende ama eşim mırın kırın etmeden yemez. Yok küçük olsun yok kokmasın. Bu Anız fasulyesini araştırayım bir. Sevgiler...

istebudurhayat dedi ki...

Kuru fasulyeyi bende hiç sevmem canım ama görünüş süper ellerine sağlık

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Bu ne güzel bir görüntüdür..
Ellerınıze sağlık...

nuralp dedi ki...

Estergonyeşil, bu fasülyeyi denemeni tavsiye ederim. Ben pişerkenki kokusuna dahi tahammül edemem normalde:) Umarım beğenirsiniz...

nuralp dedi ki...

İnci teşekkürler...

nuralp dedi ki...

Sevil, teşekkür ederim. Sizinde yorumunuz benim için çok güzel...

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm harika gözüküyor elerine sağlık canım..

Mutlu pazarlar...

nuralp dedi ki...

ASLI'CIM SAĞOL CANIMCIM... SANADA İYİ PAZARLAR Bİ TANEM...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. bayılırım kuru fasulyeye. Üstüne bolca kırmızı biber. Can mı dayanır?Görüntü süper.
Sevgiyle kal.

nuralp dedi ki...

BÜLBÜLÜN YERİ, BENDE BİBERLE YEMEYİ SEVİYORUM. SEVGİLER...

Defne Kızın Anası dedi ki...

fasülle imek istiyorum nurcaan ama malum defnecik ve gaz ikilisi yüzünden yiyemiyorum:) nefis görünüyor arkadaşım eline sağlık

nuralp dedi ki...

BEYHAN, SANA GOK!!! SEN KAZANA DÜŞTÜN:) O GÜNLERDE GELECEK AZ KALDI AKEDEŞİM... ÖPT KIZINI VE SENİ...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin