Pişi genelde sade yapılır. Ama ben bezen iç harcı hazırlayarak yapıyorum. Çokda güzel oluyor. İster peynirli, isterseniz patatesli veya benim yaptığım gibi kıymalı yapabilirsiniz... Ben yanında kola tercih ettim, siz çay, ayran veya istediğiniz bir içecek tercih edebilirsiniz. Hemen tarife geçiyorum...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
- 4 Su bard ılık su
- Tuz
- 1 küçük pk yaşmaya
- Aldığı kadar un
- 250 gr kıyma
- 2 ad kuru soğan (minicik doğranmış)
- 3 ad sivri biber (minik doğranmış)
- 2 ad domates (kabuğu soyulup doğranmış)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bekletiyoruz.
İç harcı için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapıp ister elimizle isterseniz merdane yardımıyla açtırıyoruz. Yarısına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun...
6 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım...çok severim...
pişiyi boş ve yanında peynir domatesle çok severim.
ama bu şekildede yerim yani:)) ellerine sağlık canım.
nurcan nasıl canım istedi anlatamam. annecimde yapar çok güzel severek yeriz. ay olsada yesem:( ellerine sağlık
ohh buz gibi kolayla ne güzel olmuşşş:) canım istedii:))
Güzel Yürekli Arkadaşım ;
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile.
Sevgiler..
ayy arkadaşım nasıl da canım çekti..ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar..
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...