Kemal paşa tatlısı paketlerin üzerinde yazan tarifi sayesinde herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tatlı... Ben sizinle daha hafif bir şeklini paylaşmak istiyorum. Ben sunum aşamasında yanına karamelli dondurma, çikolata sosu ve ceviz kullandım. Tercih size kalmış ama, bence neli olursa olsun dondurma kemalpaşa tatlısına çok yakışarak eşlik ediyor...
Kemalpaşa tatlısını sütle pişirmeyi arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine denedim ve beğendim. Siz henüz denemediyseniz birde bu şekilde denemenizi önererek tarifime geçiyorum.
MALZEMELER
- 1 pk kemalpaşa tatlısı (50 ad)
- 1 kg süt
- 1 kg tozşeker
- 1 pk vanilya
YAPILIŞI
Süt ve toz şeker tencereye alınır. Kaynamaya başladığı aşamada kemalpaşalar ilave edilir. Ara ara karıştırarak 25-30 dk pişirilir. (Burada dikkat edilmesi gereken husus sütün taşmaması için sürekli takip altında tutmak gerekiyor) Ocaktan indirmeden vanilya ilave edilir.
Pişen kemalpaşalar sütüyle birlikte bir tepsiye dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca isteğe göre servis edilir...
5 yorum:
ellerinize sağlık....
Ellerine sağlık,Çok güzel görünüyor.Bende sık sık yaparım,hem pratik hemde lezzetli bir tatlıdır.SEvgilerrrrrrr....
Çok değişik bir yöntem ellerinize sağlık, eminim dah ahafif ve lezzetli olur.
hiç böyle pişirmemiştim bu tatlıyı değişik geldi emeğine sağlık bitanem..
bende sütle pişirirdim çok daha lezzetli geliyor ama şimdi yassakk:((
şifa olsun sevgiler
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...