Kara lahana sarmasını yöresel olarak değişik şekillerde yapanlar var. Ama ben hiç bilmiyorum :) Yapmaya kalksam yöresel malzeme bulamam zaten :)
Bu sarmaları geçenlerde kayınvalidem yapıyordu. Sarmasına yardım ederken merak ettiğimi görünce haşladığı lahanaların bir kısmını bana verdi. Bende hemen denemek istedim. Onun yaptığı şekilde bende yaptım. İşte tarifi...
MALZEMELER
- 1 demet kara lahana
- 1 ad büyük boy kuru soğan (minik doğranmış)
- 100 gr kıyma
- 1 su bard pirinç
- 1-2 dal maydonoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
DİĞER MALZEMELER
- 1 Yemek kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yeterince zeytinyağ
YAPILIŞI
Lahanalar haşlanır. Öte yanda diğer malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Haşladığımız lahanaların damar dediğimiz kısımları çıkartılır. İç malzemeden konup sarılır.
Tencereye yerleştirildikten sonra üzerine bir yemek tabağı kapatılır. 1 yemek kaşığı salça ile bir miktar su karıştırılır. Dolmaların üzerine çıkacak kadar salçalı su konur. Çok az zeytinyağ gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun...
2 yorum:
Mükemmel görünüyor. Kara lahananın sarmasını çok severim. Olsa da yesek şimdi. Ellerine sağlık.
MAHPERİ, BEN İLK DEFA YAPTIM VE İLK DEFA YEDİM:) GÜZEL OLUYOR GERÇEKTEN. SİZDE BU ŞEKİLDEMİ YAPIYORSUNUZ BİLMİYORUM AMA...
BEĞENMENE SEVİNDİM. TEŞEKKÜRLER... SEVGİLER...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...