SEVGİLİ ASLI'DAN ŞEKER HAMURLU PASTA HAKKINDA BİLGİ ALDIM. (BANA VAKİT AYIRIP SORULARIMA CEVAP VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİSİNE)
- 5 YUMURTA
- 5 FİNCAN TOZ ŞEKER
- 1 FİNCAN SÜT
- YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
- 1,5 PK KABARTMA TOZU
- 1 PK VANİLYA
- 7 FİNCAN UN
KREMA İÇİN
- 1 LT SÜT
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 SU BARD UN
- 1 PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
(KREMAYLA UĞRAŞMAK İSTEMESSENİZ 2 PK PASTA KREMASI 1 PK KREM ŞANTİYİ PAKETLERİNDEKİ TARİFLERE GÖRE ÇIRPIP KULLANABİLİRSİNİZ.)
KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ.
KEKİ ARABA ŞEKLİNDE KESİYORUZ. ARALARINA KREMA SÜRÜP DOLAPTA 2-3 SAAT BEKLETİYORUZ. ŞEKER HAMURU İLE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK KAPLIYORUZ.
ŞEKER HAMURU TARİFİ
- 2 PK MARSHMELLOW ŞEKER (fotoda gördüğünüz şekerleri bim marketlerde bulabilirsiniz)
- 250 GR PUDRA ŞEKERİ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SU
- ÇOK AZ NİŞASTA
YAPILIŞI
BEYAZ ŞEKERLER CAM BİR KABA ALINIP BENMARİ USULÜ ERİTİLİR. SU İLAVE EDİLİR. PUDRA ŞEKERİNİN BİR KISMI İLAVE EDİLEREK YOĞRULMAYA BAŞLANIR. ARDINDAN BAŞKA BİR KABA PUDRA ŞEKERİ BOLCA KONUR. ŞEKERLER BU KABA ALINARAK ÇOK AZ NİŞASTA YARDIMIYLA YOĞRULUP HAMUR TOPARLANIR. YUFKA AÇAR GİBİ AÇILARAK PASTA KAPLANIR.
NOT: YUKARIDAKİ TARİF SADECE BEYAZ ŞEKER HAMURU İÇİN. AYNI TARİFLE AYRICA PAKETTEN ÇIKAN PEMBE ŞEKERLERE BİRAZDA GIDA BOYASI KATARAK RENKLİ ŞEKER HAMURU ELDE ETTİM.
BU TARİFLE YAPILAN ŞEKER HAMURU OLDUKÇA ESNEK OLUYOR VE HAMUR ŞEKLİNDE TOPARLAMAK OLDUKÇA EMEK İSTİYOR. DİĞER ŞEKER HAMURLARINI KULLANMADIM AMA ARZUMCUM'UN SÖYLEDİĞİNE GÖRE DİĞER ŞEKER HAMURLARINA GÖRE DAHA ZOR KULLANILIYOR. YERKEN SAKIZ GİBİ ÇİĞNENİYOR. ŞEKERLERİN TADI GÜZEL OLDUĞU İÇİN ŞEKER HAMURUNUNDA TADI ÇOK GÜZEL OLUYOR. DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN... (beni epey uğraştırdı:) )
12 yorum:
Canım benim gerçekten çok cici olmuş ellerine sağlık....
Ellerine sağlık sen begenmemişsin lakin ben ce çok da güzel gözüküyor hazır gibi ..
Sevgilerle...
ASLI'CIM TEŞEKKÜR EDERİM CANIM... :)
SEVİL'CİM TEŞEKKÜRLER. BU SÖZLERİ DUYMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ İNAN. SEVGİLER...
Eline sağlık bende aldım marshmellow ama cesaret edip yapamadım birde zamansızlıktan tabiki AYŞE YAMAN'NIN sitesinde bakmak istersen canım
İNCİ, SAĞOL CANIM. BİLİYORUM AYŞE YAMAN'IN SİTESİNDE DE GÖRDÜM. AMA ORDA MİKRODALGA FIRIN KULLANILIYOR. BENİM FIRINIM MİKRO DALGA OLMADIĞI İÇİN ARZUMCUM'DAN FAYDALANDIM. GRŞ...
Marshmellow dan şeker hamuru yapma fikrin müthiş. Hiç aklıma gelmezdi. Denemek lazım.
MAHPERİ, BOŞ BİR ZAMANINDA DENE MEMNUN KALIRSAN HER ZAMAN YAPAR KULLANIRSIN. SIKIŞIK ZAMANDA YAPARSAN EPEY UĞRAŞTIRIYO, ELLERİNE YAPIŞIYO VS ZOR OLUR O YÜZDEN DİYORUM. KURABİYELERDE FALANDA KULLANILABİLİYO. HER ŞEKİLDE KULLANABİLİRSİN... SEVGİLER...
Nurcan tadını merak ediyorum ben yerken nasıl bir tat veriyor ağızda şeker hamuru ben hep hani pastane pastalarının üzerinde gül falan olurya öyle bir tadımı var acaba diye düşünüyorum
İNCİ, NORMAL ŞEKER HAMURLARININ TADINI BİLEMİYORUM AMA BU ŞEKER HAMURU ESNEK OLDUĞU İÇİN, YERKEN TOFİTA ŞEKER YADA SAKIZ ÇİĞNER GİBİ OLUYOR. TADINA GELİNCE KULLANDIĞIN ŞEKERLERİN AROMASI NEYSE O TADI ALIYOSUN. (pembeler çilekli, sarılar limonlu, beyazlar başka bir aroma vs)
Merhabalar;oğlunuzun doğum gününü kutluyorum.mutlu yıllar:))
Pastası çok şeker olmuş.ilk denemeye göre gayet güzel ve hoş bir pasta olmuş.ellerine,emeklerine sağlık canım.Tarifimi deneyip,beğenmene çok sevindim.her zaman beklerim.sevgiler.
www.arzumcum.blogcu.com
ARZUMCUM, PAYLAŞIMLARIN İÇİN ASIL BEN TEŞEKKÜR EDERİM. GÖRÜŞMEK ÜZERE... SEVGİLER...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...