- 1 PK KEDİ DİLİ BİSKÜİ
- 1 SU BARD SÜT
- 1 YEMEK KAŞIĞI NESCAFE
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 3 SU BARD SÜT
- 5 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 PK KREM ŞANTİ (BİR BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ)
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİYİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
ÜZERİNİN SÜSLEMESİ İÇİN KREM ŞANTİDEN BİR MİKTAR AYIRDIKTAN SONRA, SOĞUYAN MUHALLEBİYLE KREM ŞANTİYİ MİKSERLE 4-5 DK KADAR ÇIRPIYORUZ.
KEDİ DİLİ BİSKÜİLERİMİZ İÇİN SÜT VE NESCAFEYİ GENİŞÇE BİR KABDA KARIŞTIRIYORUZ.
BATON KALIBIMIZIN ALTINA ÇIRPTIĞIMIZ KREMADAN KOYUYORUZ. ÜZERİNE KAHVELİ SÜT KARIŞIMINA BATIRDIĞIMIZ KEDİ DİLLERİNİ YERLEŞTİRİYORUZ. BİR KAT DAHA KREMA KOYUYORUZ. BU ŞEKİLDE KALIBIMIZ DOLANA KADAR İŞLEME DEVAM EDİYORUZ.
DOLAPTA BİR GECE BEKLETTİKTEN SONRA TERS ÇEVİRİP, KALIPTAN ÇIKARIYORUZ. PİŞİRİP SOĞUTTUĞUMUZ ÇİKOLATA SOSU VE AYIRDIĞIMIZ KREM ŞANTİYLE SÜSLÜYORUZ. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
13 yorum:
Ellerınize sağlık..
Afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle..
SEVİL'CİM TEŞEKKÜR EDERİM...
ELLERİNİZE SAĞLIK.KEDİDİLİYLE HİÇ PASTA YAPMADIM.KEDİDİLLERİNİ ALALALI BİR KAÇ HAFTA OLDU AMA HALA DENEMEDİM:)
PASTA HARİKA GÖRÜNÜYOR.SEVGİLER.
FİLİZ, DENEMENİ ÖNERİRİM. ZATEN KEDİ DİLİYLE BİR KEZ PASTA YAPSAN MÜPTELASI OLURSUN. NORMAL BİSKÜİDEN ÇOK FARKLI SANKİ KEK GİBİ OLUYOR PASTANIN İÇİNE GİRİNCE.
TEŞEKKÜRLER GÜZEL YORUMUN İÇİN...
SEVGİLER...
Afiyetler olsun nefis görünüyor ellerine saglik
gülcan, teşekkürler canım...
Canım ellerine sağlık özledim valla senin pastaların çok cici oluyor:D
Canım,
ellerine sağlık. Cama yapıştım. Nasıl da güzel bir görüntü.
Sevgiyle kal.
ASLI'CIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK TATLISIN:) BU ARADA MERAKLA MAILİNİZİ BEKLİYORUM.:))
BÜLBÜLÜNYERİ, ÇOK TEŞEKKÜRLER:)
ELİNE SAĞLIK ARKADAŞIM BENİM YİNE VE YİNE HARİKASIN:)
mmmm nefis olmuş.ellerine sağlık.
bloğunu yeni keşif ettim hemen izlemeye aldım banada beklerim
ya benim hemen yapmam lazım dolapta bekletmesem olmaz mı ? =(
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...