- YARIM PK BONCUK MAKARNA
- 2 AD ORTA BOY HAVUÇ
- 2 AD ORTA BOY PATATES
- 1 SU BARD HAŞLANMIŞ BEZELYE
- 8-10 AD KORNİŞON TURŞU
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 2 SU BARD YOĞURT
- YARIM SU BARD MAYONEZ
- 1 KÜÇÜK DİŞ SARIMSAK
- TUZ
YAPILIŞI
HAVUÇLAR MİNİK MİNİK KÜP DOĞRANIR. TENCEREDE KAYNAR SUDA HAŞLANMAYA BAŞLAR. BİRAZ HAŞLANINCA MAKARNA VE MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLER İLAVE EDİLİR. HEPSİ HAŞLANINCA SÜZÜLÜR. SOĞUK SUYLA YIKANIR. İÇİNE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİR.
ÖTE YANDA MAYONEZ, YOĞURT, EZİLMİŞ SARIMSAK VE TUZ KARIŞTIRILIR. İYİCE SÜZÜLEN MAKARNALI KARIŞIM İLAVE EDİLİR. BEZELYE, DOĞRANMIŞ KORNİŞONLAR İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. SERVİS TABAĞINA ALINIR. ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ MISIR TANESİYLE SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...
6 yorum:
Salata mı gelıyorum hemen ..
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
ellerine sağlık canımm en sevdiğim özellikle de yaz günlerinde tabak tabak yediğim bir salata:)) ama biraz yavaş yemeliyim sanırım:)))))
Canım hayırlı cumalar ellerine sağlık ....
SEVİL, BUYUR GEL CANIM. BEN SANA YENİSİNİ YAPARIM:)
DENİZ'CİM AFİYET BAL ŞEKER OLSUN SANA... SAĞLIK OLSUNDA YE... :)
ASLI'CIM HAYIRLI CUMALAR CANIM...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...