- 25 AD PATLICAN KURUSU
- 2 SU BARD PİRİNÇ (BEN KIRIK PİRİNÇ KULLANDIM)
- YARIM SU BARD PİLAVLIK BULGUR
- 1 BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
- 3 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
- 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- TUZ, NANE, KIRMIZI BİBER, KARABİBER, PUL BİBER
- 5 SU BARD SICAK SU
YAPILIŞI
PATLICANLAR 5 DK DAN FAZLA OLMAMAK KAYDIYLA HAŞLANIR. SUYU SÜZÜLÜR. SOĞUK SUYA KONUR. İKİ ÜÇ KERE SUYU DEĞİŞTİRİLEREK YIKANIR. (İyice temizlenmesi için)
ÖTE YANDA İÇ MALZEMESİ HAZIRLANIR. KURU SOĞAN SIVI YAĞLA KAVRULUR. DİĞER MALZEMELER İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR. OCAKTAN ALINIR.
HAZIRLADIĞIMIZ İÇLE PATLICANLAR YARIM DOLDURULUR. YAN YAN BİRBİRİNİN AĞZINA DİBİ GELECEK ŞEKİLDE TENCEREYE DİZİLİR. ÜZERİNE BİR TABAK KAPATILIR. SICAK SU İLAVE EDİLİR. KISIK ATEŞTE 45 DK -1 SAAT ARASI PİŞİRİLİR.
TENCEREDE SOĞUMAYA BIRAKILIR. SOĞUYUNCA SERVİS TABAĞINA ALINIP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: BENİM GİBİ İLK DEFA YAPMAK İSTEYENLER İÇİN TARİFİ AYRINTILI TUTMAYA ÇALIŞTIM. UMARIM ANLAŞILIR...
HİÇ YEMEYİP TADINI MERAK EDENLER İÇİN BELİRTMEK İSTERİM. PATLICAN TADINI BEN HİÇ ALMADIM. SANKİ ZEYTİNYAĞLI SARMA YER GİBİ İNANILMAZ GÜZELDİ:) KÜÇÜK KAYNIM MİDYE DOLMASINA BENZİYOR DEDİ. AMA BEN MİDYE DOLMASIDA YEMEDİĞİM İÇİN O KONUDA BİR FİKRİM YOK. YANİ KISACA ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM, YEMEK KONUSUNDA HERŞEYİ BEĞENMEYEN BİR SÜRÜ KİŞİDEN TAM NOT ALDI. BANADA BİRSENİN DAMAK TADINA GÜVENMEKTE HAKSIZ DEĞİLMİŞİM DEDİRTTİ:)
3 yorum:
Ellerine sağlık ...anlatdıklarını okudukca canım cekmedi değil..
Afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
SEVİL, GÖRÜNTÜ KÖTÜ OLUNCA ANLATARAK YAŞATMAK İSTEDİM BU LEZZETİ... ÇOK MU ABARTMIŞIM:)
harikasınız en çokta samimi ve içten anlatımınız ilgimi çekti bende şimdi sayenizde hamile bir arkadaşıma yapıcammm...:)))
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...