MALZEMELER
- 1 BARDAK ARPA ŞEHRİYE
- 1 AD SİVRİ BİBER (MİNİCİK DOĞRANMIŞ)
- 1 AD DOMATES RENDESİ
- 1 KÜÇÜK HAVUÇ RENDESİ
- 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 1 ÇAY KAŞIĞI UN
- 3-4 DAL MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZIBİBER (İSTEDİĞİNİZ BAHARATLAR)
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE YAĞLARLA HAVUÇ VE BİBERİ TENCERİMİZE ALIP KAVURMAYA BAŞLIYORUZ.
ARDINDAN UNU, DAHA SONRA SALÇALARLA DOMATES RENDESİNİ İLAVE EDİYORUZ.
ÜZERİNE YETERİNCE SICAK SU KOYUP ARPA ŞEHRİYELERİ İLAVE EDİYORUZ. TUZUNU VE BAHARATLARINI İLAVE EDİP ŞEHRİYELERİN PİŞMESİNİ BEKLİYORUZ.
OCAKTAN ALMAYA YAKIN MAYDONOZU İLAVE EDİP SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
6 yorum:
ayyy şimdi olsa nasıl içerdim.muhakkak yapıcam ellerine sağlık
SERPİL, AFİYETLER OLSUN:) SEVGİLER...
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
ellerinize sağlık.çok nefis görünüyor.
Sevil(denizfeneri) çok teşekkür ederim. Yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için ayrıca teşekkürler...
Filiz, çok teşekkürler...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...